donderdag 28 februari 2008

Waarde landgenoten

Door een felgemotiveerde mevrouw Caroline en ook een beetje door de trancendentale filosofische analyse die een trancendentale filosofische analyse is, zoals een koe een koe is dus, typen wij, ookwel gekend als professor Gheselle en professor Blomme ook eens een postje.
Uit narratief, emperisch onderzoek blijkt dat het bloggen voor een onderwijstraject als dees, redelijk moeilijk is. Zoals onze vredelievende collega Caroline al aangaf weten we niet precies waarover we iets moeten typen, doch presteren we enige moeite om aan de normen te voldoen van enig trajectbegeleider. We weten niet of we het in dit collegepost moeten hebben over antimasturbatiemechanismes van Professor de Paepe, het eeuwigdurende interview van Professor Vandenabeele of de wikipedia van het onderwijslandschap van Professor Defraine.

Al in den beginne van ons traject viel het op dat de 'oh zo heterogene groep' voortrajecters helemaal niet zo heterogeen zijn als ze vooraf wel zegden. Al onmiddellijk werd er een oproep gedaan om samenvattingen, vertalingen,... door te zenden naar elkaar.

Een tijdje geleden (toch wel 2 dagen) zijn we naar de lezing geweest van een onbekende man, namelijk ene Frank Vandenbroucke. Met volle verwachtingen zaten we te wachten op het onthullende verhaal van de drugsaddict aka wielrenner. Wat kwam brak echter alle verwachtingen. Een livestreaming van wilde studenten uit Kortrijk die er zaten in een kolkende feestzaal tot hete verpleegsters in Leuven met als neusje van de zalm een heerlijk afgelekte schijnbare minister. Wij zaten in de overvolle zaal in Oostende, waar de camera zodanig ingezoomd was, zodat je de mug zag die mij gebeten had gedurende tienpuntenkampvanministervandebroucke.

De sfeer dan in kortrijk: toen we er binnenkwamen leek het wel een grote spiegel. Alle leerlingen leken op elkaar. Gelukkig waren er nog leerlingen met lang haar (lees: meisjes) en leerlingen met kort haar (lees: jongens). De hempjes, de bruine strakke broekjes, de gelakte schoenen doen ons ondertussen al niet meet vreemd. We kunnen zelfs al onderscheid maken tussen de studenten recht, letterkunde, geneeskunde,...

Tot zover deze korte blik, en uiterst interessante mening (vooral voor de studenten uit het tweede jaar die twijfelen om volgend jaar het voortraject onderwijskunde te volgen).

Adieu!

Thomas en Audrey

Geen opmerkingen: